Prenumerera på utvalda nyhetsbrev på LinkedIn

- Annica Thorberg ti, jan 14, 2020

Nu har LinkedIn lanserat ytterligare en funktion som kallas Newsletters. De definierar det som en serie av regelbundet publicerade artiklar här på LinkedIn, inom specifika ämnen.

Du kan nu prenumera på ett sådant nyhetsbrev, dock är det bara av LinkedIn utvalda författare som fått äran att få sina inlägg marknadsförda att kunna prenumerera på. Det går heller inte att ansöka om få det tyvärr. Så numera finns det två definitioner som är värda att ha koll på, följa och prenumerera:

  • Följa - Om man vill följa en persons aktiviteter (utan att vara 1:a gradskontakt) eller att följa ett företag. Dessa får en notifikation om innehåll som publicerats av den personen eller företaget.
  • Subscribe - Det nya - där man kan prenumerera på ett nyhetsbrev, och man få alltid en notifikation när den författaren publicerat en ny artikel.

Du kan m a o prenumerera på ett nyhetsbrev genom att klicka på "Prenumerera-knappen som man hittar:

  • Vid notifikationen när någon av dina kontakter eller någon du följer (som är en av de utvalda av LinkedIn när den personen har skapat ett nyhetsbrev.
No alt text provided for this image
  • Eller i ditt flöde när du ser en artikel som är en del av någons Nyhetsbrev. Prenumerera- knappen finns ovanför artikelnamnet. Se nedan
No alt text provided for this image

Det finns inget register i vilka dessa artikelförfattare är så kan vara svårt att hitta dem. Håll koll i ditt flöde och notifikationsflaggan (klockan).

Det ska bli intressant att följa utvecklingen på detta. För precis som när LinkedIn valde ut först 90 och nu 500 s.k IN-fluencers (så hade de exklusiv rätt att skriva artiklar), o sen länge har LinkedIn släppt den funktionen för alla. Jag hoppas i alla fall innerligt som skriver mycket artiklar och följer andras att vi alla får möjligheten att kunna få våra artiklar som prenumererbara.

Har du frågor om LinkedIn eller vill lära dig eller ditt företag att få ut konkreta resultat av LinkedIn hoppas jag du hör av dig. Connecta gärna med mig här också.

Annica Thorberg

Inbound Marketing-fantast som älskar att dela med mig till andra om Inbound Marketing och LinkedIns möjligheter att bygga ditt varumärke och få fler leads.

Prenumerera på bloggen

Inbound-bloggen

Nyligen från bloggen

© Alla rättigheter förbehållna.