Varför B2B företag inte ska ignorera Instagram

- Andrea Gilani ti, mar 31, 2020

Instagram har vuxit enormt med åren samtidigt som företagsprofiler ökar explosivt. Fotodelnings-appen har kommit långt från att en gång vara en favorit för semesterfirare som delar sina semesterbilder till att nu tilltala alla typer av påverkare, annonsörer och varumärken. 

B2B insta bloggen (1)

B2B-företag har antingen kämpat för att förstå marknadsföring på sociala medier eller ignorerat det. Trots den framgång som B2C-företag har sett med sociala medier, förlitar sig många B2B-företagen fortfarande på traditionella taktiker. Det finns mer än en miljard människor runt om i världen på sociala medier. Du kan satsa på att minst en liten procentandel av dem är intresserade av din bransch.

Här är 5 anledningar till varför B2B företag bör använda Instagram: 

En av de mest populära sociala plattformarna - Mer än 500 miljoner aktiva användare använder plattformen dagligen. Instagram-appen en av de mest populära sociala nätverken världen över. För drygt 7 år sedan, i juni 2013, hade Instagram 130 miljoner aktiva användare varje månad. Sedan dess har den vuxit tio gånger.

Skapa en positiv bild av företaget - Med hjälp av Instagram så kan du bygga upp en bra bild av ditt företag för alla dina följare. Instagram är ett bra sätt att visa potentiella kunder att du är mer än bara ett ansiktslöst företag. Detta kan göras genom många av appens funktioner, men du kan verkligen göra intryck med live-inlägg och “stories” 

Employer Branding - Instagram erbjuder B2B-företag en mer mänsklig orienterad visning av kultur, människor, interna evenemang och förmåner. Att visa upp din kultur är också bra för potentiella anställda eftersom de vill arbeta på platser som har en fantastisk företagskultur. 

Inbound marketing är en effektiv metod - Genom att bli en "tankeledare" och dela med kunskap till dina följare genom Instagram kommer ditt företag få mer förtroende från potentiella kunder och affärspartners. Läs mer om Inbound Marketing här. 

Driver mer trafik till din webbplats -Instagram visat sig vara ett kraftfullt marknadsföringsverktyg för företag som vill utvidga både synligheten och räckvidden. Använd länken i din bio för att skicka följare till din hemsida eller en produktsida. 

Om ditt B2B-företag inte drar nytta av Instagram, missar du ett enkelt, effektivt sätt att nå en stor publik. Oavsett om du vill visa upp din företagskultur eller visa upp dina produkter och tjänster kan Instagram lägga till djup och kreativitet i dina marknadsföringsinsatser. 

Vill du ladda ner tipsen som en PDF, inga problem. Här kan du göra det. 

Yes, klart jag vill ha tipsen som en PDF

 
 

Prenumerera på bloggen

Inbound-bloggen

Nyligen från bloggen

© Alla rättigheter förbehållna.