• Strukturera upp befintliga kontakter
  • Använda Lead Builder för att hitta intressanta leads i viktiga målgrupper o testa Sales Navigator
  • Exportera dina kontakter till andra system

Strukturera upp befintliga kontakter - tagga
Tänk på att varje kontakt du knyter till ditt nätverk på LinkedIn kan du ge en s.k tag, dvs. öronmärka så att du lättare kan söka ut ett visst antal personer som ingår i den taggen. Detta är inget som någon annan ser utan det är bara för din egen ordning skull. Under bilden på varje person finns idag ett "mini-crm-system" i LinkedIn. Där kan du fylla i när ni fick kontakt, tagga i en egen tag, lägga in när du ska kontakta och bli påmind. Enkelt och effektivt.

Vill du sedan rikta ett epost-utskick till Inboxen på alla dina kontakter i LinkedIn inom en viss tag, visar det sig oftast vara ett av de mest effektiva sätten att få en fortsatt kontakt. Folk tenderar att läsa Inboxen i LinkedIn än vanliga mailboxen:-).

Leadbuilder
En av de bästa funktionerna här på LinkedIn är Lead Builder. Har du ett gratiskonto kan du utnyttja den här funktionen i tre sökningar. Har du ett Premium konto kan du göra fem sökningar.

Med Lead Builder kan du skapa och spara listor med potentiella kunder med hjälp av olika sökaspekter. Skapa en leadlista: Klicka på Avancerad sökning bredvid Sök överst på startsidan.Ett popup-fönster för Lead Builder visas. Välj relevanta sökkriterier för att hitta dina leads och klicka på Sök. Spara. Så håller LinkedIn reda på förändringar. Du kan skapa sökningar på en mängd olika kriterier, 1:a gradskontakter, 2:a gradskontakter, Grupper, titlar, funktioner, företagsstorlek, geografi. I betalversionerna kan du dock finslipa sökningarna mer än i gratisversionen.

Exportera dina kontakter
Du vet väl att du också kan spara ned alla dina LinkedIn kontakter i en sk csv-fil, och sen konvertera den till en excel-fil och importera t ex i Outlooks adressbok, ditt CRM system etc. Men det är absolut ingen idé att göra detta förrän du bringat ordning i alla dina kontakter. Annars blir det så mkt mer jobb i Excel.

Den här filmen från LinkedIn visar också lite hur man arbetar med LinkedIn Sales Solutions.

Nyfiken på att lära dig mer om Linkedin och hur ditt B2B-företag kan öka tillväxten och inkommande leads så har vi många olika eböcker att ladda ner gratis på www.marketinghouse.se 

Annica Thorberg

Certifierad Inbound Marketing Konsult och Linkedin-konsult sedan 2009.