Så når du framgång i sociala medier med en social media checklista

- Annica Thorberg fr, jan 29, 2016

I Sverige så har vi vant oss vid att allt fler twittrar, facebookar och instagrammar. Företag i detaljhandeln som vänder sig primärt till konsumenter (B2C) gör det också och har konton på olika kanaler där de skickar ut det ena erbjudandet efter det andra. Och där inläggen många gånger kommer "ad-hoc" och inte utifrån en plan eller när det är optimalt att lägga ut inlägg i resp. kanal.

Men hur ska det se ut inom B2B-företaget?

Ja, många gånger ingen större skillnad mot detaljhandelsföretagen. Man har sällan varken en strategi, mål eller en plan på hur man ska sköta sina sociala medie-kanaler. En utmaning många företag har är hur man t ex ska nå den potentiella kunden jom den potentiella kunden sitter med sin telefon och hellre läser Linkedin-inlägg än annonserna i Dagens Industri ? Vilket blir allt vanligare. Men när ska man posta inlägg på Linkedin, och hur får man sina följare att läsa, kommentera och t o m dela inlägg. Ja det är kanske det allra viktigaste. Men först bör man sätta en strategi för sin digitala närvaro, sätta upp och sen skapa en taktisk plan. Och till det behöver man vår Checklista, eller hur?


Planer_ar_ingenting....jpg

Vi har samlat våra bästa tips i en Checklista för dig som arbetar inom ett B2B -företag och sköter de sociala medierna. Det många fortfarande inte har med i sin strategi är ur man ska använda sig av sociala medier för att nå fler potentiella kunder och öka sina leads.,

Så här bjuder vi er ett smakprov på vår E-bok Checklista för Sociala medier - För dig som arbetar med sociala medier inom B2B

  • Svara på din nya meddelanden: det är värre att ignorera kommentarer som att inte svara i telefonen. Försök även använda unika hashtags som sprider ert varumärke i sociala medier. 
  • Schemalägg aktiviteter och inlägg: sociala medier sover aldrig! Gör det till en vana att schemalägga några aktiviteter i förväg.
  • Engagera kollegerna i varumärket: är ni ett team på marknadsavdelningen så se till att alla är engagerade och arbetar mot samma mål, annars kan du engagera kollegor från andra delar av företaget. 
  • Uppdatera strategin för sociala medier:  sätt en tydlig strategi som ni följer upp efterhand. Var inte rädd för att ändra den om nödvändigt.
  • Analysera och uppdatera dina mål: är målen orealistiska så kommer du att tappa motivationen.
  • Hitta och engagera potentiella kunder: följ stora delar av din målgrupp på exempelvis LinkedIn, Twitter och Slideshare. Välj de kanaler som de är aktiva i och engagera dem. 

Fler tips kan du hitta i vår e-bok, men jag hoppas att du har fått lite kött på benen gällande Sociala Medier inom B2B. 

Ladda ner vår Checklista för Sociala Medier'

 

 

Prenumerera på bloggen

Inbound-bloggen

Nyligen från bloggen

© Alla rättigheter förbehållna.