Linkedins nya Inbox-funktioner

  Av Annica Thorberg den må, jul 30, 2018

  Hur ofta använder du messaging-funktionen dvs Inboxen på LinkedIn. För mig är den idag lika viktig som andra messagingkanaler. Som företag och företagare använder jag idag vanliga emailboxen, LinkedIn Inbox, Facebook Messagenger, Instagram DM Och Twitter DM.

  Jag ser också att fler och fler börjar vänja sig vid och ser möjligheterna med att prata med kollegor, kunder, jobbsökare etc via LinkedIn Messaging. Och via appen funkar den nog ännu bättre eftersom många av oss är vana att använda sociala medierna mer via våra mobiltelefoner än datorn. Och att sätta en social selling-strategi i Linkedin ökar också möjligheterna till att bli en s.k Thought leader genom att tipsa kunder och potentiella kunder om saker (1:a gradskontakter) just via LinkedIns Inbox

  För att göra det lättare har LinkedIn gjort några uppdateringar för att förbättra och förenkla möjligheten med konversationer i LinkedIns Inbox.

  Du kan skriva längre meddelanden

  Istället för att mer fungera som en chatbox kan du nu skriva längre meddelanden och mer formella mejlliknande meddelanden. Detta finns nu i LinkedIn-appen men släpps på desktop-versionen inom ett par veckor. Utseendet är ändrat så du ser meddelandena likt Facebooks Messenger nu. Jag tycker det ser bra ut och är en bra anpassning till andra sociala medieplattformars utseende.

  Bifoga filer "on-the-go

  Vi är alla ofta på språng på dagarna eller så går vi igenom våra meddelanden på Linkedin till och från jobbet (typiskt mig). Så gissa om jag blev glad över att nu kunna bifoga filer in i Inboxen via LinkedIn-appen. Det passar förhoppningsvis de flesta, t ex att bifoga sitt CV till en rekryterare, en offert till en kund. Bara att klicka i bifoga fil-ikonen. Ja, funktionen finns och har funnits länge på desktop-versionen. Du kan ladda upp följande filformat: PDF, DOC, XLS och PPT.

  Enligt LinkedIn själva är detta en av de mest efterfrågade önskemålen och nu har de lyssnat på sina användareoch lanserat funktionen.

  Skicka nya emojis i Inbox från desktop

  LinkedIn skriver: Ibland säger en perfekt vald emoiji mer en tusen ord. Ja så kan det vara, ändå vet jag att emoijs har varit lite kontroversiellt på Linkedin. Somliga tycker inte att de hör hemma här, men jag ser att fler och fler faktiskt använder dem. Så Linkedin vill göra det lättare och roligare för sina användare genom enkelt och snabbt skicka emojis från desktopversionens Inbox.

  Nu kan du välja emoji genom att scrolla genom en lista genom att ange sökord eller att välja kategori. Precis som på andra sociala medier.

  Starta enkelt och hantera gruppmeddelanden.

  Det finns nu ett nytt sätt att skapa gruppmeddelanden i LinkedIn-appen som gör det smidigare än tidigare att starta en konversation. Äntligen säger jag!

  Nu klickar du först i Inboxen i appen på "+-ikonen" för att skapa ett nytt meddelande, och där finns nu en rad som heter "Skriv gruppmeddelande" och då öppnas ett nytt fönster upp där du dels kan välja kontakter genom att klicka i en cirkel efter namnet, från företag du jobbar i eller jobbat, sådana du gått i skola med eller nyligen haft en dialog med. Eller helt enkelt använda sökfunktionen och skriva i ett namn. Sen kan du lätt addera till fler namn. Väldigt bra funktion som äntligen finns så att man enkelt kan skicka meddelanden till flera personer.

  Dessutom kan du enkelt ta bort personer från dina gruppmeddelanden i Linkedinappen. Du klickar bara på de tre prickarna uppe till höger i ditt gruppmeddelande och klickar på "Ta bort" personer.

  Tagga personer i dina meddelanden

  Nu kan du även använda @ (mentions) i meddelanden. Så att du enkelt kan kan uppmärksamma en viss person i en konversation. Du kan även ange @ vilken som av dina 1:a gradskontakter i en "en-till-en-konversation" för att visa en den kontaktens profil och rekommendera att den du mejlar med t ex connectar med den personen. Precis så funkar det både i Messenger och Gruppkonversationer i Facebook. Så det är jättebra tycker jag.

  Snabbkopiera och klistra in bilder från webben

  Linkedin skriver också att "nu kan du enkelt kopiera och klistra in bilder från t ex screenshots och bilder från webben för att göra dina meddelanden mer visuella i Inboxen, vilket gör det enklare och snabbare att skapa bättre visualitet.

  Som sagt detta är förbättringar som redan är lanserade i LinkedIns app för mobiltelefoner och inom några veckor även lanserat i desktop-versionen. Testa dem idag och svara gärna i kommentatorsfältet vad du tycker.

  Annica Thorberg

  VD på Marketinghouse

  Certifierad Inbound Marketing och B2B Social media-konsult | LinkedIn Influencer och LinkedIn Specialist

  Connecta med mig här | Följ Marketinghouse på LinkedIn | Följ vår blogg

   

  Fortsätt läsa

  5 saker du som säljare eller säljchef behöver ha koll på för att lyckas på LinkedIn

  Av Annica Thorberg den ti, feb 13, 2018

  Hur går det med försäljningen? Jobbar du och ditt säljteam fortfarande på samma outbound marketing-sätt. Och ser varje möjlighet till att connecta med så många som möjligt på LinkedIn för att mejla dem eller ringa dem och boka in besök (trots att de kanske inte är rätt person, inte har ett konkret behov och inte har tid?).

  Fortsätt läsa

  Så når du framgång med Linkedin Publishing

  Av Annica Thorberg den fr, aug 04, 2017

  Redan i feb 2014 informerade Linkedin att de var på väg att öppna upp sin bloggplattform Linkedin Publisher under namnet Pulse för alla. Så förutom att du tidigare kunde följa ett antal ”thought leaders” dvs. olika gurus inom en mängd olika områden som sedan tidigare unikt bloggat här  - kan du nu själv bli en digital "thought leader" inom ditt gebit genom att publicera egna blogginlägg på Linkedin.

  Fortsätt läsa

  Sortera efter ämne

  läs mer

  Inlägg efter kategori

  Se alla inlägg

  Senaste inläggen