Nu kan medarbetare bidra till att dela företagets inlägg på Linkedin

- Annica Thorberg lö, okt 19, 2019

Äntligen

LinkedIn har lyssnat och LinkedIn har nu tagit fram en funktion som jag och många andra saknat. Bl.a :

  • ▶️Employee Notifications
  • ▶️Team Moments och Kudos (har funnits ett tag)
  • ▶️Page Completion meter

Employee Notifications (notifiera medarbetare)

I detta kvartals nyheter från LinkedIn rörande deras företagssidor har de lanserat flera nyheter som hjälper ditt företag att på ett enkelt sätt kunna informera alla medarbetare när ni publicerar nya inlägg på företagssidan här på LinkedIn. Medarbetare är en av de viktigaste delarna i en LinkedIn-strategi, om de kan bidra att dela företagets inlägg i sina egna profilers statusuppdateringar får företaget en helt annan spridning på sina inlägg. Detta prioriterar också Linkedins algoritmer när det kommer till synlighet, att man delar, och att man är aktiv med egna inlägg.

Skärmavbild 2019-10-19 kl. 08.11.04
 

LinkedIn själva skriver: "dessa uppdateringar är framtagna för att hjälpa dina medarbetare att 

dela företagets inlägg eller för att visa upp medarbetares prestationer".

LinkedIn lanserar nu också funktioner för att optimera själva företagssidan. Klicka på nedan video från LinkedIn så får du en kort sammanfattning.

 

Team Moments och Kudos

Företagssidan är inte bara till för de som lära känna ditt företag och få information, tips och råd. Linkedin vill nu hjälpa till att lyfta fram företagets medarbetare och visa upp företaget kul skriver de.

Nu finns det två relativt nya funktioner när du själv ska skriva ett eget inlägg: Celebrate Teammates (Fira en kollega) och Give Kudos (Ge Kudos, som att ge cred åt någon).m Bilden nedan visar var du själv hittar detta från din egen statusrad.

No alt text provided for this image

Även administratörer på en företagssida (t ex HR) kommer också kunna använda den här funktionen. En funktion jag tror många medarbetare kommer uppskatta - för vem vill inte få lite uppskattning för att man gjort något bra på jobbet eller att arbetsgivaren berättar på LinkedIn att du är deras nya kollega:-)


Page Completion Meter

För att uppmuntra administratörer av företagssidor och inte minst att säkerställa att man har fyllt i alla delar som man kan göra i sin företagssida (och inte minst är det också viktigt ur ett SEO-perspektiv), har LinkedIn nu tagit fram en mätare som visar hur mycket du gjort och vad som är kvar innan sidan anses helt komplett. Det finns en liknande mätare för den personliga profilen, så det här tycker jag är en jättebra funktion. Linkedin skriver här att sidor som är kompletta får 30% mer trafik. Jag har tidigare skrivit om hur man optimerar sin företagssidan, det kan du läsa mer om här. (Bild C: LinkedIn)

No alt text provided for this image

Vill du veta mer eller få hjälp med att optimera företags Linkedin-strategi, företagssidor eller make overs för dina medarbetare, kontakta mig gärna om du vill ha råd och tips

Följ gärna oss på LinkedIn, det lönar sig om du vill lära dig mer om Linkedin och få information först.

Prenumerera på bloggen

Inbound-bloggen

Nyligen från bloggen

© Alla rättigheter förbehållna.